Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Zpěvačka ZAZ podpoří v Ostravě kampaň Celé Česko čte dětem

Zpěvačka ZAZ podpoří v Ostravě kampaň Celé Česko čte dětem

28.11.2015 15:36 Atd.

Po loňském nezapomenutelném vystoupení na Colours of Ostrava a beznadějně vyprodaných koncertech v Praze a Brně se francouzská hvězda ZAZ vrací do České republiky. Její ostravský koncert bude zajímavý tím, že na něm ZAZ veřejně podpoří neziskovou organizaci Celé Česko čte dětem. Zařadila ji totiž do svého charitativního projektu Zazimut

Zvětšit obrázek

Zpěvačka ZAZ byla hlavní hvězdou Colours of Ostrava 2014..
Foto: Aleš Honus

ZAZ se vždy chtěla účastnit projektu, jehož součástí budou organizace, které respektují základní životní hodnoty. Nyní se pokouší změnit pohled společnosti na tato důležitá témata tím, že vytváří síť, která se jmenuje Zazimut, aby pomohla zajímavým a hodnotným projektům asociací či neziskovek, vždy v tom městě, ve kterém probíhá její koncert. Jejím cílem je vybrat v každé zemi nějakou neziskovku a prostřednictvím koncertu ji prezentovat veřejnosti a tím o ni probudit zájem.

V úterý 1. prosince 2015 vystoupí zpěvačka v Ostrava Aréně. Tým neziskové organizace Celé Česko čte dětem se zúčastní koncertu a bude prezentovat svou činnost návštěvníkům této hudební show.

„Jsme nadšeni a těšíme se na setkání s takovou hvězdou, která má tak ušlechtilé cíle,“ říká ředitelka neziskové organizace Eva Katrušáková. „Projekt Zazimut do konce září propojí dvanáct zemí a asi stovku měst,“ dodává.

Po každém z koncertů ZAZ se podle ní objevují informace o neziskových partnerech a jejich aktivitách na webových stránkách a facebookovém profilu ZAZ, aby je mohli sdílet fanoušci po celém světě.

Celé Česko čte dětem je nezisková organizace, která existuje již devátým rokem a vede největší celostátní kampaň v České republice na podporu myšlenky o důležitosti předčítání dětem a sdílení společného času prostřednictvím čtení. Lepší než říkat: „Jdi a čti si!“ je podle myšlenky této kampaně říci: Pojď, budu ti číst.“

„My se víc než ke knize snažíme propracovat k rodinným vazbám, ke vztahům, k tomu, co je v životě nejdůležitější. Jediné, co se v životě počítá, jsou upřímné a hluboké vztahy s nejbližšími lidmi z okolí“, dodává Eva Katrušáková.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.