Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Podívejte se: Josef Kaluža v roli starého mládence tančí v novém klipu kapely Ptakustik

Podívejte se: Josef Kaluža v roli starého mládence tančí v novém klipu kapely Ptakustik

5.2.2017 20:43 Hudba

Ptakustik, čili akustický projekt Tomáše Ptáčka, vydal nový klip k písni Sám sobě sám. Klip vznikl v produkci Ondřeje Černého a v hlavní roli účinkuje herec Josef Kaluža, známý zejména z Komorní scény Aréna či z kontroverzně přijatého televizní seriálu Pečený sněhulák.

Zvětšit obrázek

Josef Kaluža během natáčení videoklipu.
Foto: Archiv Ptakustiku

Převážně hraný videoklip vypráví příběh muže po třicítce, který žije se svým plyšovým psem v malém bytě a vede zhýralý, neuspořádaný život. Po nějaké době každodenního nicnedělání, popíjení a kouření se v něm zase na chvíli něco zlomí a snaží se dát věci do pořádku.

Přestože se dokonce setká s dívkou, o které už dlouho sní, vše skončí stejně. To ale nemusí znamenat, že to skončí špatně. Hlavní hrdina nic nevzdává. Moc dobře totiž tuší, že když něco nevyjde dnes, vyjde to třeba zítra.

„Myšlenka celé písně je taková, že každý z nás má slabé stránky a je v něčem nenapravitelný. Jde ale o naději a přesvědčení, že všechno nejde hned a že se možná vyplácí vytrvat,“ vzkazují tvůrci klipu.

Spolu s Josefem Kalužou v klipu účinkuje v roli femme fatale mladá a půvabná zpěvačka a herečka Johanka Freywaldová, známá z několika televizních seriálů.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.