Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Langerová, Divadlo Kalich i Mirai v roli řečníka. Podzim v ostravském Akordu bude hvězdný

Langerová, Divadlo Kalich i Mirai v roli řečníka. Podzim v ostravském Akordu bude hvězdný

7.9.2020 10:40 Atd.

Ostravský Akord připravil pro návštěvníky hvězdný podzim. Kromě celé řady divadelních představení a koncertů nebudou chybět zajímavé společenské akce nebo tradiční taneční se Zdeňkem Chlopčíkem. Akord na podzim pronajímá prostory také pro několik konferencí a firemních akcí, kde se objeví atraktivní hosté. Kulturním a společenským centrem, které je srdcem Zábřehu přes 60 let, se tak od tohoto měsíce do konce roku doslova převalí celá řada hvězd.

Zvětšit obrázek

Součástí nové grafiky Akordu jsou osobnosti s tímto kulturním domem spojené.
Foto: DK Akord

Čtyřhvězdičkovou podzimní sezónu nastartuje jedna z největších letošních ostravských hudebních událostí. Do Akordu 24. září zavítá Aneta Langerová s populární slovenskou skupinou Korben Dallas. Diváci se mohou těšit jak na vlastní koncertní program obou interpretů, tak na nové společné skladby. Ty jsou nabité neuvěřitelnou energií a specifickou intimitou.

Zdeněk Chlopčík: V Akordu ročně protančím dva páry bot

Podzim v Akordu bývá od roku 1991 ve znamení tanečních Zdeňka Chlopčíka. Ten je pořádá se svou manželkou, a jak říká, každý rok tam protančí dva pár polobotek. „S Brigitou jsme v Akordu prožili spoustu krásných chvil a je to vlastně náš druhý domov. Letošní taneční budou opět veselé a plné mladých a nadšených lidí,“ říká taneční mistr. A s čím je pro něj spojen Akord? „Tato budova je pro mne od roku 1973 až do dnešních dnů spjata s tancem. Vůbec, je to více než prostor, kde si pronajímáme sál. Takže asi tak, život jsem protančil v Akordu.“

Od září zavítá do Akordu několik hvězdných divadelních souborů. Oblíbený herec Martin Hofmann, který v poslední době zaujal především rolí Luďana v televizním seriálu Most, dorazí s divadelním Spolkem Kašpar. V představení Cyrano ztvární 26. září hlavní roli okouzlujícího dlouhonosého poety.

Významné ženy českého divadla a filmu vystoupí na prknech Akordu v úterý 3. listopadu. Ve hře Divadla Kalich s názvem Veletoč vystoupí v hlavních rolích Iva Janžurová a Eva Holubová. Setkání těchto dvou hvězd slibuje dokonalou zábavu.

Mirai: Vracím se do Akordu zpátky za kořeny

Netradičně v roli řečníka vystoupí v Akordu 8. října zpěvák Mirai Navrátil. Na pódiu se objeví při setkání Patriotů MSK. Tento tradiční meeting představuje výrazné osobnosti Moravskoslezského kraje a inspiruje jejich příběhy všechny návštěvníky. „Ostrava mě musela inspirovat. Všichni, co tu opravdu žijeme, ji máme v DNA,“ říká Mirai Navrátil a dodává: „Na setkání s osobnostmi se těším moc. Navíc konkrétně v Akordu jsme kdysi měli ve spodním patře jeden z prvních koncertů. Takže to bude takový backroots meeting.“

Vedle Patriotů MSK si Akord pronajímají také pořadatelé dalších setkání a kongresů. Zájemci o odborná témata se mohou zúčastnit přednášky Ladislava Špačka na téma Etiketa není věda, 8. konference Koučink v praxi – Zastav se a dýchej a desítek dalších akcí.

Podrobnosti k programu a možnosti rezervace prostor pro firemní eventy a kongresy jsou k dispozici na internetových stránkách Akordu.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.